Logo

Theaterkostuums

Geplaatst op 27 maart 2017. Categorie:

Geen theater zonder kostuums! Of het nu een stuk van Molière is dat wordt opgevoerd, een karakter dat op straat publiek vermaakt, acteurs die Mozarts leven en roem op de planken brengen: een kostuum vertelt soms meer dan duizend woorden. Dat is de toevoeging die ik graag aan theaterkostuums geef: de kleding moet evenals decor, muziek, teksten en spel het verhaal vertellen aan het publiek.

 

Recent opnieuw vertoond: Shakespeare Verliefd

 

Voor de voorstellingen van Shakespeare Verliefd van Stichting De Vierschaar maakte ik in 2017 twee kostuums voor de rol van Koningin Elizabeth. In september 2018 is het stuk opnieuw op de planken gebracht en kregen de kostuums een tweede kans om voor het voetlicht te verschijnen.

Fotografie: Dick Vermaas

 

KAS Entertainment

Kostuums voor de uitvinder en zijn hulpje (juli 2017), kostuums voor twee vissers (juni 2017), kostuums voor twee ‘ballonvaarders’ (april 2017), kostuums voor lakei en hofdame ‘Tot in de puntjes’ (2015) en een kostuum voor de Sneeuwkoningin (2014)

 

Van Dorpel Entertainment

Kostuums voor ‘Babs & Buddy’, twee tot leven gekomen poppenkastpoppen (juli 2017).

 

Het Markiezenhof

Kostuums voor de Markies en Markiezin bij gelegenheid van de expositie ‘Bergen op Zilver’ (mei 2017) en – geen theaterkostuum, maar toch… – trouwkrukjes voor in de Hofzaal met in gouddraad geborduurde ringen met de namen van bruidsparen uit de rijke historie van Het Markiezenhof.

 

Maria Ommegang

Onlangs afgewerkt: themakostuum Maria, baken van hoop (mei 2018). Eerder verzorgd: kostuum van Eva en de Duivel (juni 2017) en thema-kostuums Met Maria danken voor de Vrijheid (mei 2017), Maria Moeder van Barmhartigheid (2016) en Met Maria bidden om Vrede (2015) / Fotografie: Dick Vermaas

 

Stichting De Vierschaar

Kostuums ‘Elizabeth’ voor de productie Shakespeare verliefd – Het Markiezenhof – juni 2017 (regie: Arthur van Broekhoven) / eindafwerking kostuums Exodus (regie: Diemer van Wijk) – september 2014

 

Het Gezellentoneel

De ingebeelde zieke van Molière (regie: Erol Struijk) – Theater De Maagd – november 2016

 

Toneelvereniging Première

Amadeus (regie: Ann De Winne) – Theaterzaal CKB – oktober 2015

 

 ’t Berregs Leut Tejater

’t Slikpeleis (regie: Erwin Eggermont) – Theater De Maagd – februari 2017

 

 Filmcollectief Chillground

Kostuum voor karakter ‘Campingbaas’ voor de film Dag Max! (voorjaar 2017) en ‘Mannetje’ voor de film Dag Mannetje! (december 2014)

 

Stichting Sint Nicolaas

Kostuums voor Piratenpiet, Kapiteinspiet (2016) en Circuspieten (2015).