Modetheater

Geplaatst op 27 maart 2017. Categorie:

Nieuw modetheater:

De Magie van Ibach

Op zaterdag 6 oktober 2018 wordt een nieuw modetheater getoond in en rond de Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Een magische familievoorstelling over groot zijn en klein, groeien en krimpen, binnen en buiten. In warme herfsttinten met muziek van het Ibachorgel en de Julianabeiaard.

Deze voorstelling is onderdeel van het Ibachfestival van de Gertrudis Cultuurstichting. Aanvang 14.30 en 15.30 uur in de Kerktuin aan de Kerkstraat.

Ook te zien:

Europa – een reis, een verlangen, een vlucht

Naar aanleiding van de Open Monumentendagen is de gehele maand september in de Verhalenkamer van de Bibliotheek Het Markiezaat in Bergen op Zoom een kunstwerk over Europa te zien.

Hoeveel Europeanen weten waar de naam Europa van afgeleid is? Waarschijnlijk bar weinig. Tijd om daar verandering in te brengen, menen Ria van der Graaf en Ward Warmoeskerken. Want het verhaal dat de Oude Grieken er over vertelden, spreekt tot de verbeelding. Zeker in deze tijden.

In de Griekse mythologie is het een beroemde vertelling: prinses Europa wordt uit het huidige Libanon meegenomen door een witte stier. Op zijn rug steekt zij de Middellandse Zee over naar Kreta, waar blijkt dat de stier niemand minder is dan de oppergod Zeus. Op Kreta bouwt Europa een nieuw leven op en geeft haar naam aan het continent, waar ze de rest van haar leven blijft.

Was Europa de eerste vluchteling die de Middellandse Zee overstak? Vertrok zij uit vrije wil of onder dwang? Het blijken actuele vragen te zijn met de huidige Europese vluchtelingenproblematiek in het achterhoofd. Juist deze link tussen het verleden en het heden tonen Ria van der Graaf en Ward Warmoeskerken in hun kunstwerk. Als basis daarvan dienen oude atlaskaarten uit de collectie van de bibliotheek, waar beide kunstenaars een atelierruimte hebben.

Onlangs getoond: Ravelijn – 23 juni 2018

De Midzomernachtstoet

Op zaterdag 23 juni trok de Midzomernachtstoet het vernieuwde Ravelijn binnen. Een modetheater dat de zomer vierde, een stoet die je deed wegdromen naar andere oorden in een land hier ver vandaan…

In opdracht van het Cultuurbedrijf, Gemeente Bergen op Zoom.

Deelnemende modellen: Karen Albers / Brigit Bogers / Olivier Elseman / Manon Franken / Peter Franken / Sophie van Gurp / Jippe Huijgens / Keeke Huijgens / Annebelle Kools / René Kools / Klaas Plompen / Heddeke Warmoeskerken / Henk van der Zande

Kapsels verzorgd door José Schrijn en Jojanneke Schrijn van Ziezo Kappers.

Fotografie: Leo Gorree

Eerder getoond: Modetheater in Zierikzee – 19 mei 2018

De Bonte Stoet van de Beiaardier

Op zaterdag 19 mei werd een modetheater opgevoerd in Zierikzee: in samenwerking met stadsbeiaardier Janno den Engelsman toonde ik die dag de voorstelling ‘De Bonte Stoet van de Beiaardier’. Zodra de klokken van de beiaard van het Stadhuismuseum klonken, kwam een wonderlijke stoet tot leven in de Meelstraat.

In opdracht van Stichting Zierikzeese Carillons en in samenwerking met het Stadhuismuseum Zierikzee.

Deelnemende modellen: Karen Albers / Brigit Bogers / Olivier Elseman / Manon Franken / Peter Franken / Jippe Huijgens / Keeke Huijgens / Annebelle Kools / René Kools / Heddeke Warmoeskerken / Ollie Warmoeskerken / Bert-Jan van der Wielen / Henk van der Zande

Kapsels verzorgd door José Schrijn en Jojanneke Schrijn van Ziezo Kappers.

Eerdere modetheaters

Ssst, ze slaapt! (2017)

Familievoorstelling over Doornroosje in Bibliotheek Het Markiezaat, Bergen op Zoom

Vluchten over grenzen (2017)