Ward Warmoeskerken Klassiek

Geplaatst op 2 april 2017. Categorie:

Ward vertelt graag verhalen met kleding, maar hij vertelt ook graag over Grieken en Romeinen, over hun taal en hun cultuur. Als classicus geeft hij sinds 2016 cursussen Klassieke Kunst & Cultuur en Latijn voor beginners. In het najaar van 2018 start een nieuwe cursus Klassieke Kunst & Cultuur. Hieronder vind je daarover meer informatie.

Klassieke Kunst & Cultuur

MAN & VROUW

maandagavond 20.00-22.00 uur / kosten 15,00 per lezing / 130,00 voor de volledige cursus van 10 lezingen

In een nieuwe reeks van 10 lezingen staan MAN & VROUW samen centraal. Wat waren de visies op vrouwen in de Oudheid? Wat zegt dat over de mannen? Was het huwelijk ook een bezegeling van liefde of slechts een praktische handeling? Wie zijn de mannen en de vrouwen die als rolmodel golden? Deze en vele andere vragen komen aan de orde in deze najaarsreeks.

8 oktober – Visies op Vrouwen (& Mannen)

15 oktober – Het Huwelijk

22 oktober – Man & Vrouw bij de Etrusken

29 oktober – Kleren maken de Man (& Vrouw)

5 november – Oidipous & zijn complex

12 november – Beroemde Vrouwen

19 november – Romeinse techniek

26 november – Sieraden & Juwelen

3 december – Twaalf werken van Herakles

10 december – Dido & Aeneas

Aanmelding

Interesse in deze cursus? Meldt u zich dan aan via onderstaand contactformulier! Gelieve adresgegevens en telefoonnummer bij uw opgave te vermelden.

Naam:

Latijn voor beginners

donderdagavond 20.00-22.00 uur / eerste cursusavond nader te bepalen / kosten 150,00 voor de volledige cursus van 10 lessen

Aan het einde van je Latijn? Begin er eerst maar eens aan! Zo moeilijk is het niet. Iedereen kan het leren. En is dat op de middelbare school niet gelukt, dan is dit uw kans. Maak kennis met de taal der Romeinen. Want: Latijn is fijn!

Ward verzorgt bij voldoende belangstelling in het najaar van 2018 een nieuwe cursus Latijn voor beginners. Aan de hand van klassieke teksten wordt u ondergedompeld in de wereld van de Latijnse taal & cultuur. In de lessen leert u al lezend de woorden en de grammatica van het Latijn. En met teksten van Vergilius, Cicero, Ovidius, Seneca en Plinius maakt u kennis met het gedachtegoed van de Romeinen van 2000 jaar geleden.

Voorkennis is niet nodig, enige thuisstudie is gewenst.