Logo
Logo

Ward Warmoeskerken Klassiek

Geplaatst op 2 april 2017. Categorie:

Ward vertelt graag verhalen met kleding, maar hij vertelt ook graag over Grieken en Romeinen, over hun taal en hun cultuur. Als classicus geeft hij sinds 2016 cursussen Klassieke Kunst & Cultuur en Latijn voor beginners. In het voorjaar van 2018 start een nieuwe cursus Klassieke Kunst & Cultuur. Hieronder vind je daarover meer informatie.

 

Klassieke Kunst & Cultuur

voorjaar 2018 – thema: op zoek naar GELUK

maandagavond 20.00-22.00 uur / kosten 15,00 per lezing / 130,00 voor de volledige cursus van 10 lezingen

Wat maakt jou gelukkig? Luxe en bezit? De eenvoud van een spelend kind? Het tragische lot van een ander? Een avontuurlijke reis? Ga mee op zoek naar geluk met Grieken en Romeinen! In een nieuwe reeks van tien lezingen vertelt Ward  over geluk in de Klassieke Oudheid. Toen was geluk niet heel gewoon… maar gelukkig hoeft dat ons geluk niet in de weg te staan. Grieken en Romeinen blijven immers bijdragen aan ons geluk, want: ouwe meuk is leuk!

 

19 februari – Griekse tragedie

26 februari – Kinderen in de Oudheid

5 maart – Avonturen van Odysseus

12 maart – Genotsfilosofie: Epicurus

19 maart – Romeinse decadentie

26 maart – Nehalennia: de Zeeuwse godin

9 april – Geluksfilosofie: Stoa

16 april – Cicero: politicus, redenaar, filosoof

7 mei – De eerste kerken van Rome

14 mei – Catacomben

Aanmelding

Interesse in deze cursus? Meldt u zich dan aan via onderstaand contactformulier! Gelieve adresgegevens en telefoonnummer bij uw opgave te vermelden.

Naam:

Email:

Onderwerp

Bericht


 

Latijn voor beginners

donderdagavond 20.00-22.00 uur / eerste cursusavond nader te bepalen / kosten 150,00 voor de volledige cursus van 10 lessen

Aan het einde van je Latijn? Begin er eerst maar eens aan! Zo moeilijk is het niet. Iedereen kan het leren. En is dat op de middelbare school niet gelukt, dan is dit uw kans. Maak kennis met de taal der Romeinen. Want: Latijn is fijn!

Ward verzorgt bij voldoende belangstelling in het voorjaar van 2018 een nieuwe cursus Latijn voor beginners. Aan de hand van klassieke teksten wordt u ondergedompeld in de wereld van de Latijnse taal & cultuur. In de lessen leert u al lezend de woorden en de grammatica van het Latijn. En met teksten van Vergilius, Cicero, Ovidius, Seneca en Plinius maakt u kennis met het gedachtegoed van de Romeinen van 2000 jaar geleden.

Voorkennis is niet nodig, enige thuisstudie is gewenst.