Ward Warmoeskerken Klassiek

Geplaatst op 2 april 2017. Categorie:

Ward vertelt graag verhalen met kleding, maar hij vertelt ook graag over Grieken en Romeinen, over hun taal en hun cultuur. Als classicus geeft hij sinds 2016 cursussen Klassieke Kunst & Cultuur en Latijn voor beginners. In het najaar starten nieuwe cursussen. Hieronder vind je daarover meer informatie.

Klassieke Kunst & Cultuur

najaar 2017 – thema: Cultuurshock

maandagavond 20.00-22.00 uur / kosten 15,00 per lezing / 130,00 voor de volledige cursus van 10 lessen

Wat zou je doen als je gedwongen werd Zeus te vereren en je eigen geloof en overtuigingen los te laten? Wat zou je doen als Madagascar de macht over kwam nemen en de voertaal Swahili werd? Wat zou je doen als Asterix geen weerstand meer kon bieden tegen de Romeinen? Of als Brabant bij Zeeland zou gaan horen? Bij België? Maak kennis met personen en momenten uit de Klassieke Oudheid die onze wereld blijvend hebben veranderd. En verbaas je over de cultuurshock die steeds weer veroorzaakt werd. En geniet, want: ouwe meuk is leuk!

Classicus Ward Warmoeskerken verzorgt in het najaar van 2017 een geheel nieuwe cursus Klassieke Kunst & Cultuur. Aan de hand van kunstvoorwerpen, klassieke teksten en archeologische vondsten wordt het thema cultuurshock belicht. De cursus wordt gegeven op tien maandagen:

2 oktober – Athene & haar democratie

9 oktober – Hellenisme: Alexanders erfenis

16 oktober  – Julius Caesar: leven & daden

23 oktober – Julius Caesar: dood & daarna?

30 oktober – Augustus: de eerste, de beste?

6 november – 2000 jaar Ovidius

13 november – Joden & Christenen

20 november – Keizer Nero

27 november – Imperium Romanum: Oost & West

4 december – Constantijn de Grote

NB: het is ook mogelijk losse avonden van deze cursus te bezoeken. Kosten per lezing: 15,-

Latijn voor beginners

donderdagavond 20.00-22.00 uur / eerste cursusavond 5 oktober 2017 / kosten 150,00 voor de volledige cursus van 10 lessen

Aan het einde van je Latijn? Begin er eerst maar eens aan! Zo moeilijk is het niet. Iedereen kan het leren. En is dat op de middelbare school niet gelukt, dan is dit uw kans. Maak kennis met de taal der Romeinen. Want: Latijn is fijn!

Ward verzorgt bij voldoende belangstelling in het najaar van 2017 een nieuwe cursus Latijn voor beginners. Aan de hand van klassieke teksten wordt u ondergedompeld in de wereld van de Latijnse taal & cultuur. In de lessen leert u al lezend de woorden en de grammatica van het Latijn. En met teksten van Vergilius, Cicero, Ovidius, Seneca en Plinius maakt u kennis met het gedachtegoed van de Romeinen van 2000 jaar geleden.

Voorkennis is niet nodig, enige thuisstudie is gewenst.

Aanmelding

Interesse in één van beide cursussen? Meldt u zich dan aan via onderstaand contactformulier! Gelieve adresgegevens en telefoonnummer bij uw opgave te vermelden.

Naam: