Logo

Een jas voor…

Geplaatst op 14 maart 2018. Categorie:

Een jas voor…

Suze Groeneweg

Op woensdag 7 november 2018 wordt een nieuwe jas gepresenteerd in de Oude Zaal van de Tweede Kamer in Den Haag. Het is die dag precies 100 jaar geleden dat deze eerste vrouw in de Tweede Kamer haar maiden speech hield.

 

Een jas voor…

Claude Debussy

25 maart 2018 was het 100 jaar geleden dat Claude Debussy stierf. De nieuwe jas voor deze impressionistische componist heeft de titel La Mer gekregen. Niet alleen een verwijzing naar één van de bekendste composities van Debussy, maar ook naar het schilderij Impression du Soleil Levant van Claude Monet.

 

regie: Wouter van de Watering / choreografie: Greetje Dietvorst / model: René Kools / camera: Peter van Reijen / concept & kostuums: Ward Warmoeskerken 

 

 

Over het kunstproject ‘Een jas voor …’

Personen uit het verleden steek ik in een nieuwe jas. Om hen onder de aandacht te brengen van de mensen van nu. Omdat de mensen van toen iets hebben betekend voor de wereld en dat nog steeds doen; omdat ze het verschil hebben gemaakt en zo een voorbeeld kunnen zijn voor ons!

Waarom een jas? Een jas is wat iemand nodig heeft om de deur uit te stappen, op weg te gaan, door de wereld en door de tijd. En een jas vertelt meer dan duizend woorden over de persoon die de jas aangetrokken heeft.