Logo

1+1=2! of 1? of 4?!

Geplaatst op 4 oktober 2013. Categorie: my WARDrobe

Een winterjas alsjeblieft. Met een gekruiste band over de schouders. Zoals uit de show van vorig jaar. En ook met een capuchon. Zo’n grote met een punt. Ook uit de show van vorig jaar. Lukt dat?

Zo ongeveer luidde de opdracht die ik kreeg van een van mijn ‘modellen’. Een uitdaging. Want hoe was de grote capuchon van het kostuum van 1312 te verenigen met de sierlijk gekruiste band van 1912?

Al tekenend en schetsend ontstond het idee een jas te maken die op meerdere manieren te dragen is. Met de gekruiste schouderband straalde de jas iets klassieks uit, de capuchon maakte er een sprookjesachtige jas van. Gemaakt van een bruine wollen stof met losse onderdelen in donkerblauw en koperkleurige details. Daarmee kon ze de goed voor de dag komen!

Maar het uiteindelijke resultaat is niet bruin met blauw, maar donkerbruin met losse onderdelen in een tweed-geweven stof in dezelfde kleuren. Met lichtgroene knopen en okergele biezen en sierranden. Anders dan oorspronkelijk bedacht. Maar stijlvoller dan het aanvankelijke ontwerp.

En een ander voordeel: de losse kap, tailleband en schouderband zijn los van elkaar maar ook in combinatie met elkaar te dragen. Dus de jas is nu niet op één, niet op twee of drie, maar op vier verschillende manieren te dragen!

1+1=2! of 1? of 4?!

Geplaatst op . Categorie: my WARDrobe

Een winterjas alsjeblieft. Met een gekruiste band over de schouders. Zoals uit de show van vorig jaar. En ook met een capuchon. Zo’n grote met een punt. Ook uit de show van vorig jaar. Lukt dat?

Zo ongeveer luidde de opdracht die ik kreeg van een van mijn ‘modellen’. Een uitdaging. Want hoe was de grote capuchon van het kostuum van 1312 te verenigen met de sierlijk gekruiste band van 1912?

Al tekenend en schetsend ontstond het idee een jas te maken die op meerdere manieren te dragen is. Met de gekruiste schouderband straalde de jas iets klassieks uit, de capuchon maakte er een sprookjesachtige jas van. Gemaakt van een bruine wollen stof met losse onderdelen in donkerblauw en koperkleurige details. Daarmee kon ze de goed voor de dag komen!

Maar het uiteindelijke resultaat is niet bruin met blauw, maar donkerbruin met losse onderdelen in een tweed-geweven stof in dezelfde kleuren. Met lichtgroene knopen en okergele biezen en sierranden. Anders dan oorspronkelijk bedacht. Maar stijlvoller dan het aanvankelijke ontwerp.

En een ander voordeel: de losse kap, tailleband en schouderband zijn los van elkaar maar ook in combinatie met elkaar te dragen. Dus de jas is nu niet op één, niet op twee of drie, maar op vier verschillende manieren te dragen!